Havearkitekten

Havearkitekten

Jeg er havearkitekt og tegner haver for mennesker, der gerne vil have fornøjelse af at være i haven. Det betyder, at hver enkelt have bliver tegnet og indrettet efter den enkelte families behov og ønsker. Med vægt på familiens lyst til havearbejde og med fokus på de aktiviteter og formål haven skal opfylde. Skal haven være frodig og grøn? Eller klassisk og romantisk? Blomstrende eller stedsegrøn? Med plads til grillfester, børn, bålplads, rododendron og køkkenhave? Og samtidig se spændende ud? – også om vinteren?


Jeg er uddannet både havearkitekt og planteskolegartner. Det betyder at jeg har et solidt plantekendskab udover den æstetiske og praktiske tilgang til havens indretning. Kombinationen af de to uddannelser betyder også, at jeg ser haven som en partner til huset og dets arkitektur – så have og hus danner et helhedsbillede og klæder hinanden.

Jeg har tegnet haver siden 1992, skrevet utallige artikler i havemagasiner, skrevet bøger om haver og holder stadig mange foredrag hver vinter. Om sommeren arrangerer jeg kurser f.eks. i Haveskolen.dk, der er mobil og kommer dér hvor kursisterne og planterne er.


at jeg deler haven ind i rum, så haven bliver et sted, man kan gå på opdagelse og nyde forskellige stemninger. Små haver virker større, hvis man ikke kan overskue det hele på én gang.

at jeg arbejder med hvilke funktioner, der ligger i de enkelte dele af haven. Det betyder at haven kan bruges til forskellige ting f.eks. mors staudehave, ungernes legeområde, teenagerens basketområde og fars cykelværksted. Groft og generelt beskrevet.

at planterne gror godt og giver varierede oplevelser hen over hele året. Når planterne lykkes er det fordi den rigtige plante er plante det rigtige sted – dér, hvor den trives fordi lys, jord og andre forhold passer til den.


Se nogle af mine artikler og bøger her.