- plænen måtte vige, nu børnene ikke længere har brug for den og familien ønsker sig en mere spændende have.

- den nye have set lidt fra oven: en rund siddeplads er anlagt ud for drivhuset. I samlingspunktet mellem sti og siddepladsen er lagt pikbrolægning – så de to fliseretninger ikke kolliderer.

- huset ligger lavere end haven og derfor er der mange trapper og støttemure i den gamle have.

- i den nye have er en ny træterrasse for enden af huset integreret med en bred trappe og plantekummer, der også agerer støttemur. Den gamle knækflisemur er fjernet og erstattet med en lav skråning, der med tiden bliver helt skjult af de lave rododendron.

- støttemure af knækfliser holder ikke en evighed og tak for det!

- da trappe og støttemur blev fjernet blev der plads til en pudset væg med et sikkert gelænder. Et roligt signal med rette linjer og gode indgangs- og parkeringsforhold er nu signalet ud mod vejen.

Den lille byhave

Er haven blandt de små, skal man tænke sig ekstra godt om for at udnytte pladsen, snyde øjet til at tro haven er rummelig og endelig bruge de rette planter, der ikke for hurtigt vokser sig for store.

I haven blev plænen sløjfet og i stedet blev der anlagt en rund terrasse ud for drivhuset. Flisepladsen her kan nu både bruges som siddeplads og arbejdsplads, når planter, jord og krukker i drivhuset skal ud og ind. Gangstier fører beboerne rundt i haven, mens planter fylder op og gør haven frodig langs dem.

En trappe, der havde set bedre dage, blev fjernet og erstattet af en pudset mur, der både agerer vange for trappen, lægger ryg til affaldsspande og cykelparkering samtidig med at den afgrænser parkeringspladsen.


eksempler:

rækkehus-haven - den smalle forhave
den nemme have - den lille byhave

haven der fik den store tur