eksempler: rækkehus-haven - den smalle forhave
den nemme have - den lille byhave

haven der fik den store tur

Haveplaner

Haveplanen er en detaljeret tegning af hvordan haven skal indrettes og hvilke planter, belægninger, hegn og andre elementer du skal bruge for at realisere drømmen om haven.

Et havebesøg er altid udgangspunktet for en haveplan. Ved besøget skitserer jeg nogle muligheder for hvordan haven kan indrettes. Bagefter aftaler vi hvor meget tegne- og planlægningsarbejde I yderligere har brug for til at anlægge jeres drømmehave.

Skitsen og jeres opmåling tager jeg med tilbage til tegnestuen, hvor jeg tegner en haveplan med præcise placeringer af bede, belægninger, urtehave, drivhus og hvad der ellers hører til i den have netop I ønsker jer. På haveplanen er der taget skyldigt hensyn til bevaringsværdige træer og buske samt familiens ønskeseddel over favoritplanter.

Til den farvelagte haveplan (farveblyant) hører en beskrivelse af hvordan den nye have er opbygget, hvorfor den ser sådan ud samt en detaljeret planteliste.

Plantelisten er nem at bestille og købe planterne efter og beskrivelsen sørger for at du kan tolke den tegnede plan.

Haveplanen bliver ofte taget op af skuffen hvert forår, når haveinteressen er størst og i takt med at man har tid og råd til havearbejdet.

Med andre ord: et arbejdsredskab de næste 2-5 år indtil man har plantet hele haven til.

En haveplan koster typisk mellem 7.500-9.000 kr. inkl. moms. Hertil kan komme ekstra tegninger af belægninger, plankeværk, espalier osv. Honoraret aftales altid på forhånd.