Det sker

Det sker

Her kan du se, hvor jeg holder foredrag eller kurser i den kommende sæson.

 

Når jeg holder foredrag, viser jeg fotos og fortæller i en god times tid inden pausen – og efter kaffen er der endnu ¾ -1 times foredrag.

 

Du kan høre mig fortælle om haver til følgende arrangementer i 2019:

Den nemme have

 

Haven til de ældre og til yngre, travle mennesker har visse lighedstræk: den skal være nem, se godt ud og det skal være rart at opholde sig i haven. Foredraget er sammensat, så begge haveejer-typer får stort udbytte med sig hjem.


Dog er denvedligeholdelsesfrie have endnu ikke opfundet, men man kan med enklemidler og en smule omtanke anlægge eller ændre sin have, så denbliver nemmere at holde. Oplevelserne bliver ikke mindre, snarere tværtimod. Hør om hvordan man med nogle bevidste valg får en smuk og nemmere have.

 

Tirsdag den 12. marts kl. 19-21:30


Ministeriet Ebeltoft Kulturhus, Nørreallé 4, 8400 Ebeltoft


Arrangør: Syddjurs havekreds

Gør haven grøn og nem med stauder


Brug en aften på at lære, hvordan man bruger stauder på andre

måder end i det klassiske og – for nogen – besværlige staudebed. Der findes et utal af stauder, nogle nemmere og mere anvendelige end andre.

 

I løbet af aftenen ser du og lærer du, hvordan man får smukke oplevelser i haven hele året ved at bruge stauder på flere forskellige måder: som bunddække, i blomsterbede, mellem

buske og roser, i forhaven og i woodland.

 

Torsdag den 21. marts kl. 19:30


KFUM’s klubhus,Kløvermarken 1, 6100 Haderslev


Arrangør: Haderslev Havekreds

 

Fantasi og frodighed på et frimærke


Hvad har man plads til, når haven bare er et ’frimærke’, men man ønsker sig frodighed og hygge?


Selv små haver kan indrettes, så de bliver hyggelige og en oplevelse hele året rundt. Hver en krog er vigtig og selv en lille have kan rumdeles, så der hurtigt opstår intimitet og hygge. Foredraget giver ideer til små byhaver og rækkehushaver i Ellevangskvarteret. Der bliver vist lysbilleder af løsninger og ideer til indretning og plantevalg.


Mandag den 18. marts kl. 19:30


Kulturcentret Ellevangsskolen, Risskov


Arrangør: Ellevang For Alle

Haven til den 3. alder


Der er god grund til at nyde haven – også når dåbsattesten ikke længere er helt ny. Med en indretning, der er plejevenlig og alligevel oplevelsesrig, kan haven blive til en stor daglig fornøjelse og et spændende motionssted. På den måde kan man blive boende længere tid i hus og haven i stedet for at flytte fra sit livsværk.


Få ideer til havens indretning uden den store arbejdsindsats, til nemme planter, gode belægninger og dyrkningen af nyttige planter. Travle, men yngre haveejere, kan også have udbytte af foredraget.


Torsdag den 28. marts kl. 19


Jelling bibliotek, Møllegade 10, 7300 Jelling


Arrangør: Jelling Bibliotek

Jeg er uddannet havearkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og har arbejdet med privathaver siden 1992. Jeg er også uddannet planteskolegartner og har derfor stor viden om planterne og deres behov, så haven lykkes og bliver til glæde.

KONTAKT

+45 51 37 38 48

Havearkitekt Laila Sølager           

Søndre Ringvej 39, 8600 Silkeborg