Det sker

Det sker

Her kan du se, hvor jeg holder foredrag eller kurser i den kommende sæson.


Når jeg holder foredrag, viser jeg fotos og fortæller i en god times tid inden pausen – og efter kaffen er der endnu ¾ times foredrag.


Du kan høre mig fortælle om haver til følgende arrangementer i 2020:

Indret haven til flere insekter og smådyr

 

Insekt- og fuglebestanden falder år for år. Men haveejere kan gøre en forskel ved at plante og dyrke have på en mere insektvenlig måde.


Hvordan bliver haven så en skøn plet for både mennesker og de andre væsener, der godt må leve i vores nærhed? Det kan du høre om, når havearkitekt Laila Sølager giver videre af egne erfaringer med havens røgt og pleje, plantevalg som gavner insekter, smådyr og fugle – og giver fif til den nemme have, så der bliver tid til at nyde både haven og dyrelivet. Mange års erfaring med haver og havens dyreliv danner grundlag for et foredrag med masser af billeder.  


Onsdag den 18. marts kl. 19-21

Sted: Gjern Hotel, Østergade 2, Gjern

Arrangør: Gjern Natur

Dyrk haven – følg naturen – få mad på bordet og et rigt dyreliv


En kursusdag om hvordan haven får et rigt dyreliv og hvordan man dyrker og høster mad i et klimavenligt, frodigt miljø.


Deltagerne går fra kurset med inspiration at dyrke en klimavenlig køkkenhave, at bruge sit regnvand og øge dyreliv og biodiversitet i haven. Der er oplæg over emnerne, der illustreres med billeder. Underviser er havearkitekt Laila Sølager, der har haft køkkenhave og dyrket jorden i mere end 40 år – altid med fokus på økologi, kompostering, biodiversitet og en høj grad af selvforsyning.


Til slut en let og grøn frokost fra Laila Sølagers hånd og med ingredienser fra hendes have.


Lørdag den 3. oktober kl 9-13

Sted: Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5a, 7600 Struer 

Arrangør: Struer havekreds

Tilmelding til Allan Pedersen, tlf 4027 5295. mail: allan.p@youmail.dk

Indret haven til travle bier og din egen travle familie


Hvordan bliver haven en skøn plet for både mennesker og bier? Det kan du høre om, når havearkitekt Laila Sølager giver videre af egne erfaringer med både bier og haveindretning.

Mange års erfaringer med haver og nogle års erfaring med bier, danner grundlag for foredraget med masser af idéer til hvordan man tiltrækker bier og andre flyvende insekter. Især i forårs- og sensommermånederne er det vigtigt at have blomstrende planter.


Her får I også tips til havens indretning og til en nemmere pasning. Der er konkrete forslag til et plantevalg, der passer både til flittige bier og travle mennesker.

 

Onsdag den 7. oktober kl 19-21:30

Sted: Malling

Arrangør: Moesbi Biselskab – for holistisk biavl.

Opskrift på en have der holder – med blåregn, hortensier og stauder


Besøg en vidunderlig have, der er et smukt eksempel på den nemme, frodige have og som har det hele: træer, pergola med blåregn, hortensier i lange baner, hække, stauder og forårsblomster, skønne siddepladser, woodland og mere til.


Haven ligger på Hven og består af mange mindre haver, der let kan kopieres til din egen have. I foredraget kommer du på tur rundt i de forskellige haverum, hører om hvorfor haven ser ud som den gør og hvordan haven passes. Du får tips til din egen haves indretning og nemme pasning. Vi kigger også ud på øen Hven, hvor der er mange vidunderlige steder.


Onsdag den 21. oktober kl 19

Sted: Aarhus – ring for præcis adresse

Arrangør: Aarhus havekreds

Indret haven til travle bier og din egen travle familie


Hvordan bliver haven en skøn plet for både mennesker og bier? Det kan du høre om, når havearkitekt Laila Sølager giver videre af egne erfaringer med både bier og haveindretning.


Mange års erfaringer med haver og nogle års erfaring med bier, danner grundlag for foredraget med masser af idéer til hvordan man tiltrækker bier og andre flyvende insekter. Især i forårs- og sensommermånederne er det vigtigt at have blomstrende planter.


Her får I også tips til havens indretning og til en nemmere pasning. Der er konkrete forslag til et plantevalg, der passer både til flittige bier og travle mennesker.


Torsdag den 22. oktober kl 19

Arrangør: Bjerre Herreds havekreds

Sted: ring for præcis adresse

Temaaften køkkenhaven

Få succes med din køkkenhave (m fokus på bæredygtighed)


Der er stor mental glæde og fornøjelse ved at dyrke og høste egen grønsager. Hjemme i egen have kan man dyrke bæredygtigt og uden kemi – alt sammen i den bedste kvalitet. Hvordan det planlægges og gøres i praksis, får tilhørerne svar på under foredraget.


I foredraget fortæller hun om principper for bede (m/u kanter, pallerammer m.v.), om kompost, kalk og gødning, og om hvordan du laver den gode jord, hvor grønsagerne trives.


Havearkitekt Laila Sølager har i mange år haft køkkenhaven som sin hjertesag, og hun er bl.a. medforfatter af ”Politikens Store Havebog”, hvor hun står bag afsnittene om køkkenhaven.


Tirsdag den 27. oktober kl. 19.00

Sted: Videnscenter Thy-Mors, Silstrupparken 2, 7700 Thisted.

Arrangører: Thy, Thisted og Morsø havekredse

Jeg er uddannet havearkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og har arbejdet med privathaver siden 1992. Jeg er også uddannet planteskolegartner og har derfor stor viden om planterne og deres behov, så haven lykkes og bliver til glæde.

KONTAKT

+45 51 37 38 48

Havearkitekt Laila Sølager           

Søndre Ringvej 39, 8600 Silkeborg