Bøger & Artikler

Bøger og Artikler

Jeg har i tidens løb skrevet rigtig mange artikler til Haveselskabets blad ’Haven’ og til selskabets hjemmeside www.haveselskabet.dk.

Jeg skriver jævnligt artikler om arbejdet i haven, tips og tricks i det grønne og meget mere i Midjyllands Avis. Se nogle af artiklerne her:

Jeg har skrevet tre bøger til inspiration og oplysning for haveejere, der gerne vil have en frodig og nem have.

Vejen til din drømmehave


Bogen til dig, der gerne vil have en frodig, afslappet og lidt romantisk have. Bogen tager udgangspunkt i den romantiske have, der var på mode for 300 år siden. Med nyfortolkninger af datidens haveelementer som pergolaer, lysthuse, plantesortiment osv. fyldes de nutidige haver med sanselighed og oplevelser over hele året.


Fra bogens indhold:

Plantevalg og materialer til den frodige have

Plads til blot at være til og nyde haven

Om steder til at gemme sig i

Skab linjer og kontraster – og bryd dem igen i den romantiske have

Om stemning og rum – og det romantiske forfald

Træ, sten og vand i haven og om at give plads for dyrelivet

Pryd- og nyttehave i samme have


Lindhardt og Ringhof – 176 sider, rigt illustreret

Politikens store havebog


I samarbejde med landskabsarkitekt Jane Schul. Den store havebog, der fortæller alt du har brug for at vide, når du vil anlægge, pleje, omlægge eller bare blive klogere på din have. Med inspirerende afsnit om forskellige stilarter og have typer: Den nemme  have, den vilde have, gårdhaven, den lille have, landbohaven osv.


I bogen er også planteleksikon, et stort afsnit om køkkenhaven, bær- og frugthaven, drivhuset, samt ikke mindst afsnit om det praktiske arbejde i haven året rundt.


Politikens Forlag – 600 sider, rigt illustreret

Den nemme have


Politikens bog om den nemme have er skrevet til dig, der gerne vil leve med en frodig og grøn have, men ikke vil bruge dit halve liv med hækkesaks og lugejern.


Her gives gode råd om, hvordan du rammer rigtigt i første forsøg med den nemme arbejdsmetode. Det gælder både, når du anlægger en have eller omlægger den gamle have til din og familiens ønskehave.


Bogen er også for dig, der fysisk klarer mindre og mindre i haven, enten fordi kræfterne bliver mindre, haven vildere eller tiden mere knap.


Politikens Forlag – 184 sider, rigt illustreret

Udsolgt fra forlaget, kan lånes på biblioteket eller købes brugt